Nyheder

Fra årsskiftet må 17-årige køre bil

0

Transportsministerens forslag om at indføre en ordning hvor unge kan tage deres kørekort allerede som 17-årige, på den betingelse at alt kørsel skal foregå med en ledsager på over 30 år, som selv har haft kørekort i minimum 10 år. Dette er en ordning som man allerede har benyttet sig af i f.eks. Tyskland.

Transport- og Bygningsministeriet har oplyst til dagbladet BT at lovforslaget træder i kraft pr. 1. januar 2017. Men, hvis du fylder 17, den 1. januar, må vi desværre skuffe, for bekendtgørelsen om ordningen er stadig til hørelse, og du kan ikke begynde på dit kørekort før den er trådt i kraft, selvom der er mindre end 3 måneder til du lægger dit sweet-16 år bag dig.

Og hvis du er en forældre, der håber på at du kan gå i byen lidt oftere uden at tænke på hvordan du skal komme hjem, for teenageren kører da bare frem og tilbage, så må vi desværre også skuffe. Ledsageren, skal nemlig selv være i stand til at køre bil, og det vil sige, at det ikke kun er den 17 åriges promille der skal være 0,5, men også ledsagerens.

Der er uden tvivl en del begrænsninger, men forhåbenligt kan forsøgsordningen hjælpe til med at nedsætte antallet af trafikuheld hvor unge er involverede, netop fordi de kan lære at køre mere ansvarligt af deres forældre.

 



Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Over stok og sten med en Ny Renault Clio

Previous article

Kia Rio: Ny Sydkoreansk Hatchback

Next article

Comments

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: