Derfor er det en god idé at købe brugt bil

Sponsoreret indhold.

En bil er en dyr luksus – det ved de fleste. Alligevel har de færreste af os lyst til at undvære vores bil, idet dette transportmiddel gør hverdagen meget lettere. Det er både nemt og ofte tidsbesparende at køre til arbejdspladsen, supermarkedet og børnehaven i stedet for at benytte en anden transportform såsom cykling eller offentlig transport.

Er du også interesseret i at blive bilejer, så har du helt sikkert overvejet, om du vil købe brugt, eller om din næste bil skal være fabriksny. Her i artiklen bringer vi nogle gode grunde til at købe brugt.

Du skal ikke låne helt så mange penge

De fleste biler finansieres gennem lån, hvad end det drejer sig om nye eller brugte biler. Det er derfor ikke sikkert, at du slipper for at optage et lån, men køber du brugt, så kan du nøjes med et mindre lån.

Er bilens nypris 400.000 kroner, men kan du købe den akkurat samme bilmodel brugt til 200.000 kroner, så er der en verden til forskel på, hvor meget du skal ud og låne. Dog må du selvfølgelig forvente, at der kommer flere (og højere) løbende udgifter til reparation og vedligeholdelse af en brugt bil.

Nordisk lån kan hjælpe dig økonomisk, når du skal købe brugt bil. Via udbyderen kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, hvilket formentlig er rigeligt, medmindre du kigger efter en yderst eksklusiv bil.

Du slipper for den lange ventetid

Bestiller man en ny bil, så kan der gå både uger og måneder, inden man kan hente den. Dette er ikke nødvendigvis optimalt for dig, der har brug for en bil her og nu.

Vælger man at købe en brugt bil, så vil man i princippet kunne hente bilen, samme dag man har set bilannoncen. Efter købet skal du blot huske at omregistrere køretøjet. Det skal du huske at gøre inden for tre uger, hvis du skal undgå at komme i problemer med Motorstyrelsen.

En betydeligt kortere ventetid (leveringstid) er altså endnu en fordel ved at købe en brugt bil.

Du slipper for det store værditab

Det er en kendsgerning, at værditabet på en bil altid er størst det første år. Faktisk falder bilen i værdi, i det sekund du forlader bilforhandlerens grund.

Værditabet på en bil afhænger blandt andet af mærket. Mens Skoda er det bilmærke med det laveste værditab, så ser det anderledes sort ud for mærker som Alfa Romeo og Chevrolet.

Det stigende udbud af mikrobiler har også været med til at presse priserne – og dermed også værdien af brugte biler – i bund. Det betyder, at du sandsynligvis kan få råd til en større og bedre bil, hvis du vælger en bil, der har været på vejene i 3 til 5 år.

Du kan tillade dig at forhandle om prisen

Den sidste nævneværdige fordel ved at købe en brugt bil handler om, at man kan tillade sig at indlede en prisforhandling. De fleste bilsælgere – privat eller erhverv – er til at snakke med, og derfor vil du sandsynligvis kunne forhandle dig frem til en bedre pris, hvis du finder din indre købmand frem.

Drejede det sig om en ny bil, så var der som regel ikke noget at komme efter. Prisen er normalt fast, så det eneste man kan forhandle om er ekstraudstyr og eventuelt en bedre garantiordning.

Exit mobile version