Første IndtrykVeteranbiler

En varm sommerdag med en 1972 Dodge Coronet

0

En ellers ulidelig varm sommerdag, som jeg normalt ville have foretrukket at tilbringe i vandkanten, med en kold øl, blev gjort lidt mere udholdelig, da en kammerat kommer rullende ind i indkørslen med hans nyligt anskaffede 1972 Dodge Coronet. Jeg flyver op fra min plads i skyggen på terrassen, og skynder mig hen for at komme helt tæt på det usædvanlige syn. Bilen er blevet fuldstændig renoveret, og det ses tydeligt både inde og ude, hvor alt hvad der kan males er blevet malet i en flot “chocolate-green”, eller på dansk, en militær grøn farve. Ikke just en farve jeg ville vælge til min Renault Clio, men uden tvivl det perfekte valg til en ægte amerikaner som denne. Efter at have beundret bilen udefra i et par minutter, med savlet nærmest dryppende fra munden, griner min kammerat og spørger om jeg ikke skal have en lille tur. Det behøver han ikke at sige to gange, og da han kaster den originale nøgle til bilen, griber jeg den i luften og sætter mig straks i førersædet, som i virkeligheden er en sofa, præcis ligesom bagsæderne. Foran mig er det originale panel, med et horisontalt speedometer, i modsætning til de runde skiver vi har i dag, samt diverse ting som en FM-indstiller og et kompas. Panelet er det eneste i bilen der ikke er blevet malet grønt, men blot har fået udskiftet træet.

Coronetten bliver sat i neutral med gearstangen som er placeret lige bag rattet, og jeg smiler bredt da jeg hører bilens 5.2l V8 motor brøle, som en rigtig motor burde gøre. Der er ingen tvivl om at det ikke er en bil man køber for at sænke sit bræbrændstofforbrug, men allerede inden vi har begivet os ud på de Michiganske landeveje, er jeg slet ikke i tvivl om at nydelsen ved at have en bil som denne langt overskygger de økonomiske ulemper.

Mens jeg har leget med bilen, har den heldige ejer smidt vores golftasker i bagagerummet, hvor der sagtens kunne klemmes tre styk mere ned. Han hopper ind ved siden af mig, og bilen bliver sat i bakgear. Selvom det er svært tager jeg den med ro indtil vi når ud af sommerhuskvarteret, og drejer ind på en bred, men tom landevej. Her bliver foden tung, og pedalen bukker under for presset og rammer hurtigt gulvet. Der lyder et ordenligt brøl fra motorhjelmen og vi når hurtigt op på den forkerte side af fartgrænsen på 55 MPH (88 km/t, red.). Jeg sænker farten igen, ruller vinduerne ned og vi flyder herefter hen ad den nyasfalterede vej mod golfklubben.

Min oplevelse med denne skønne Dodge Coronet fra 1972 vil jeg sent glemme.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Den første tur i en Mercedes CLK280

Previous article

Test: Mazda 6 2.3 Sedan Sport 2006

Next article

Comments

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: