Nyttig VidenSponsoreret

Find den bedste motorolie

0

Sponsoreret indhold.

Som bilejer skal man ikke blot sørge for at fylde den rigtige brændstof på bilen. Man skal også sørge for at bruge den rigtige motorolie. I den forbindelse skal man lige være opmærksom på, at kvaliteten af motorolie kan svinge rigtig meget. God kvalitet koster som bekendt, men i enkelte tilfælde får man ikke en bedre olie ved at betale flere penge. Hvordan og hvorledes det hele hænger sammen, skal du nok blive gjort lidt klogere på i artiklen.

For at finde den rette motorolie til den rette pris kan det være en god idé at handle på nettet. Her er udvalget stort, og priserne er ofte lave. Lidt senere i guiden kommer vi med et tip til, hvor du kan købe motorolie næste gang, hvis du ikke er interesseret i at betale overpris. Måske kender du allerede den udvalgte forhandler, som forhandler alt i bildele.

Bilens instruktionsbog kan gøre dig klogere

Det første man bør gøre, når man skal købe motorolie, er at tage et kig i instruktionsbogen til bilen. Denne bog vil nemlig indeholde oplysninger om, hvilken oliekvalitet der passer til din bil. Går du efter netop denne olie, så kan du være sikker på, at det ikke kan gå helt galt.

Kan du ikke finde instruktionsbogen, så kan du søge svar på nettet. Som regel kan du blot indtaste bilens registreringsnummer, hvorefter systemet vil præsentere dig for, hvilke produkter der er egnet til din bil.

Du kan f.eks. søge hos en online bildele butik Bildeleshop.dk. Forhandleren byder på masser af populære motoroliemærker, og de sælger olie til konkurrencedygtige priser. Kan du ikke lige huske bilens registreringsnummer, så kan du også blot indtaste bilmærke, model og motortype.  

Motorolietyper

Der er hovedsageligt tre typer motorolier.

SAE, API og ACEA er de mest udbredte typer af motorolie. Det er typisk en af disse olietyper, du skal gå efter. Skal du sikre dig en velsmurt og sund bil, så er du nødt til at give bilen de bedste forudsætninger. For at gøre dette skal du sørge for at passe og pleje den efter anvisningerne. En af opgaverne går på at skifte motorolie fra tid til anden. Som regel er det nok at skifte motorolie én gang om året, medmindre du kører mere end 15.000 km. om året.  

Forkert motorolie = risiko for en dyr motorskade

En rigtig vigtig bemærkning er, at den forkerte motorolie kan forårsage alvorlige motorskader. Derfor kan det ikke understreges nok, hvor afgørende det er, at du får valgt den rette motorolie. Er du det mindste i tvivl, så bør du kontakte kundeservice, som helt sikkert kan byde ind med ekspertise. Fælles for alle motorskader er, at de er rigtige dyre, hvorfor der ikke er nogen grund til at løbe en unødig risiko.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Kort test: Land Rover Defender 2020

Previous article

Test: Mercedes-Benz A250e plug-in hybrid 2020

Next article

Comments

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: