Nyheder

Hjemkaldelse: SEAT Ibiza, SEAT Arona og Volkswagen Polo

0

SEAT og Volkswagen er brands under samme koncern. Derfor deler de også teknisk platform på flere af deres biler. Det gælder blandt andet de nyeste generationer af SEAT Ibiza (modelår 2017 og 2018), SEAT Arona (modelår 2018) og Volkswagen Polo (modelår 2018). Alle tre biler bliver nu hjemkaldt, på grund af den samme tekniske fejl. Det gælder låsemekanismen på den midterste af bagsædeselerne, som i enkelte situationer kan risikere at udløses, og dermed låses der op for selen, under kørslen.

SEAT nævner blandt andet pludselige og hurtige vognbaneskift med fem passagerer og at midtersædet og venstre bagsæde benyttes samtidig, som situationer hvor den tekniske fejl kan opstå. På trods af denne fejl opfylder bilerne alle gældende sikkerhedskrav og er sikre at køre i. På trods af dette anbefales det dog, at man hurtigst muligt laver en aftale med sit nærmeste autoriserede værksted, så man kan få udskiftet selealarmen. Udskiftningen af selealarmen betales af SEAT og Volkswagen.

Hjemkaldelsen vil komme pr. brev i løbet af de kommende par uger. Det gælder i alt 1.945 SEAT biler og 3.314 Volkswagen Polo’er. Indtil selealarmen er blevet udskiftet, anbefaler bilproducenterne, at man, så vidt muligt, undlader at benytte midtersædet, hvis man kører i en af de berørte biler.

Kilde: Volkswagen og SEAT

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Nyhed: Rolls-Royce Cullinan – Se luksus-SUV’en her!

Previous article

8 trin til en sæsonklar og sikker campingvogn

Next article

Comments

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up