Hvordan får jeg råd til min drømmebil?



Denne artikel har sponsoreret indhold.

Vi har alle en bil, som vi har drømt om, siden vi så den i forhandlerens vindue på ferien, i indkørslen til en villa på Strandvejen, eller siden den var med i vores yndlingsfilm. Årsagerne kan være mange, men drømmen om en helt speciel bil rammer os alle.

Jeg er i den heldige situation, at jeg får mulighed for at prøve mange biler, og mens de fleste er kedelige hverdagsbiler, så er der helt klar også nogle af dem, der har drømmebilspotentiale. Eksempelvis går jeg for tiden og dagdrømmer om en Hyundai i30 N eller en MINI Cooper S JCW. Men drømmebilen er bare ofte meget dyrere end et par hundrede tusind kroner som ovenstående. For mit vedkommende er det eksempelvis en Ferrari 812 Superfast – og der går vist mange år, før den bliver min.

Men det er netop det, artiklen her skal handle om. Hvordan får man råd til sin drømmebil?

Lån pengene

Hvis ikke din bil koster mange millioner kroner (som eksempelvis en Bugatti Chiron), så kan det være, at et billån er den rigtig vej for dig. Der er mange virksomheder, der udbyder billån – du kan måske få lov at låne i banken eller gennem bilfirmaet. Eksempelvis har Toyota en god finansieringsordning – men hvor mange går og drømmer om en Toyota? Derfor kan det være en idé at undersøge andre muligheder for at tage et billån. Lån penge til bil og bliv godt kørende inden længe, men vær opmærksom på omkostningerne forbundet med et lån, og lån aldrig mere end du har råd til.

Lease drømmebilen

En anden mulighed er at lease drømmebilen. Der dukker flere og flere leasingselskaber op rundt omkring i landet, og de kan skaffe praktisk talt en hvilken som helst bil, og herefter lease den til dig for en fornuftig pris. Det giver dig samtidig muligheden for at skifte bil regelmæssigt. Endelig kan der være nogle skattemæssige fordele ved eksempelvis at flexlease, da man slipper for at betale fuld afgift på den pågældende bil.

Køb kontant

Tjener du mange penge, har du en hel masse værdier stående i aktier, eller har du sparet mange penge sammen – ja, så kan du købe bilen kontant. På den måde slipper du for at skulle betale af på eksempelvis et billån eller en leasingaftale. Men det betyder også bare, at der forsvinder en masse penge fra kontoen på en gang – og det kan godt give lidt af en mavepuster. Især når biler typisk mister 10-20 % af deres værdi, så snart du har kørt den hjem fra forhandleren.

Generelle råd

Inden vi slutter af, vil jeg lige give lidt generelle råd med på vejen. Det kan hjælpe dig til en god købsoplevelse med at spare penge og ikke mindst reducere antallet af uventede overraskelser.

  • Køb brugt – en bil med 10.000 kilometer og et halvt år på tælleren kan være op mod 20 % billigere end en splinterny bil, der er magen til.
  • Hvis du køber brugt, så husk at spørge efter en servicebog og kvittering på alt, hvad der er blevet lavet / repareret på bilen. Så ved du, hvor du skal gå hen, hvis der er problemer.
  • Lån (eller lease) ikke mere, end du har råd til – selvom drømmebilen kan virke billig, skal du huske at tage renter, restværdi, yderligere omkostninger, mekanikerfakturaer, brændstofforbrug, værdiforringelse, forsikring osv. med i dine beregninger.
  • Læs anmeldelser på nettet inden du køber din drømmebil. Hvis du kan finde udtalelser fra ejere af den model, som du kigger på, ville det være optimalt – de kender typisk bilen ud og ind og vil ofte gerne dele ud af deres erfaringer.
  • Undersøg markedet – giver det mening at importere drømmebilen fra eksempelvis Tyskland, Frankrig eller måske endda Dubai eller USA? Der kan være mange penge at spare, og nogle gange kan man kun finde drømmebilen i udlandet.
Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede artikler