Nyheder

Kia Rio: Ny Sydkoreansk Hatchback

2

Kia har nu officielt præsenteret den 4. generation af deres populære model Rio til Paris Auto Show 2016. Sydkoreanerne har formået at gøre den ikke bare større, men også noget mere tiltalende. Den gamle Kia Rio har haft et lidt klumset look, især bagenden har ikke tiltalt mig på nogen måde overhovedet, men det ser ud til at den nye generation har fået nogle bedre gener et sted i processen. I stedet for det gamle mere runde design, er bilen nu mere kantet, men strømlinet i det.

 

448670

 

I følge Kia selv, kommer Rio til, med sine 325 liter bagageplads, at være en af klassens største drenge. Derudover har både en længere akselafstand samt karrosseri forøget både ben- og skulderplads for og bagi. I forhold til udstyr, nævner de blandt andet et 5″ infotainment system i midterkonsollen, som bl.a., mod betaling, kan køre med enten Apple CarPlay eller Android Auto. Derudover er der også nøglefri betjening, varme i både sæder og rat, regnsensor og automatisk lys. Generelt noget, som efterhånden kommer som enten standard eller kan købes til i de fleste biler i samme klasse.

 

448697

 

Den nye Kia Rio kommer med en 3-cylinders motor der kan fås enten i form af en 1.0 l, 1.25 l eller 1.4 l, med enten 100 eller 120 hk hvis du vil køre på benzin. Alternativ så er der valget mellem en 1.4 l dieselmotor med enten 70 eller 90 hk. Desværre kommer ingen af dem med turbo. Priser er endnu ikke blevet offentliggjort, men til gengæld kan vi fortælle at Kia forventer at have de nye Rio’er klar til salg i Danmark i marts 2017.

 

448658

 

new-kia-rio-exterior-8

 Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Fra årsskiftet må 17-årige køre bil

Previous article

Test: Renault Ny Clio TCe 90 2016

Next article

2 Comments

  1. […] Rio, med et noget pænere design end dens forgængere. Hvis ikke så kan du jo lige blive opdateret her. Nu er de første styk landet i Danmark, og modelprogrammet for den populære hatchback med 325 […]

  2. […] skal bygges i Korea, men er designet i KIAs europæsike design studio, præcis som den helt nye KIA Rio. Det betyder dog også at den i klassisk KIA-stil er en smule konservativ. Som det kan ses på […]

Skriv en kommentar

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: