Det Løse

Koenigsegg smadrer Bugatti i nyt rekordforsøg på dansk jord

1

En video fra Bugatti har cirkuleret på nettet i den seneste måneds tid. I videoen ser man en Bugatti Chiron gå fra 0 – 400 – 0 km/t på blot 41,96 sekunder. Et absolut imponerende resultat, som resulterede i, at Chiron blev hyldet af mange som den bedste gadebil i verden. Det var der dog en amerikansk kunde hos Koenigsegg, der var en smule utilfreds med. Han overtalte derfor Koenigsegg til at bevise, at hans Agera RS var endnu hurtigere.

koenigsegg-smadrer-bugatti-i-nyt-rekordforsoeg-04

Som bekendt har vejret ikke været fantastisk, så da der i søndags (1. oktober 2017) var lidt tørvejr, skyndte et hold medarbjedere fra Koenigsegg i Ängelholm, Sverige, sig at køre den røde og sorte Koenigsegg Agera RS op i lastbilen, og køre de 4 timer til Flyvestationen Vandel i Danmark. Flyvestationen blev originalt etableret af Tyskland under 2. verdenskrig, men har siden været brugt af diverse militærtjenester indtil den lukkede i 2003. Derudover bliver den også brugt til bilarrangementet Danmarks Hurtigste Bil. Dens lange historie og det faktum, at den har været lukket siden 2003, betyder at landingsbanen ikke just er i fantastisk stand. I videoen nedenfor, kan man se Niklas Lilja, fabrikskører for Koenigsegg, skal styre mellem revner i belægningen på Flyvestationen. Det betyder blandt andet også at bilens traction control slog ind ved 183 km/t, noget Koenigsegg ellers normalt ikke oplever over 130 km/t, på deres normale testbane.

koenigsegg-smadrer-bugatti-i-nyt-rekordforsoeg-02

Bilen, som er udstyret med 1MW motor, som yder 1.360 hestekræfter, samt et moment på 1.371 Nm, gik fra 0-400 km/t på blot 26,88 sekunder, efter at have kørt en distance på 1.958 meter. Bilen når lige at runde 403 km/t, før den bremser ned til de 0 km/t, som tog blot 9,56 sekunder og 483 meter. Det betyder altså, at den her Koenigsegg Agera RS gik fra 0 – 400 – 0 km/t på 36,44 sekunder og 0 – 403 – 0 km/t på 37,28 sekunder. Eller med andre ord: 5,52 sekunder hurtigere end italienske Bugattis rekord på 41,96 sekunder med deres Chiron.

koenigsegg-smadrer-bugatti-i-nyt-rekordforsoeg-03

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Nyhed: Sæt din Range Rover i stikkontakten

Previous article

Nyhed: Toyota GR HV Sports Concept – Se den her!

Next article

1 Comment

  1. […] mere end en måned siden, at svenske Koenigsegg lagde navn til overskrifter i hele verden, da de slog Bugatti Chirons 0-400-0 km/t rekord. Det gav angiveligt bilproducenten mod på mere, så i lørdags (4/11/17) lukkede de 17 kilometers […]

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: