Nyheder

Ny hybrid crossover fra KIA

0

Flere af de store spillere på SUV og crossover markedet introducerer i denne tid hybridversioner af deres i forvejen populære bilmodeller. Det gælder f.eks. Audi, BMW, Porsche, og Toyota. Nu vil KIA også hoppe med på bølgen, og lancerer derfor salget af deres nye crossover der går under navnet KIA Niro. Det er koreanernes første hybrid bil, og ifølge dem selv så har de “med den nye Niro tænkt ud af boksen med en attraktiv blanding af crossoverens praktiske egenskaber og et smart design sammen med en effektiv ny hybriddrivlinje, så brændstoføkonomien holdes nede. KIA Niro udfylder et tomrum på crossover-markedet med lav hybridemission – og modellen har tilmed mulighed for at trække op til 1.300 kg.”

KIA Danmark fortæller os at de har høje forventninger til den nye bil fra Sydkorea, som ankommer her sidst i 2016. Siden salget begyndte i juli, er der nemlig solgt mere end 23.000 styks KIA Niro.

Crossoveren kkommer med en 1.6 liters GDI-benzinmotor, et litium-ion-polymer-batteripakke (altså et batteri til at drive elmotoren…), 32 kW elmotor, og en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse. CO2 udledningen per kilometer er 88g, og hvis du kører pænt påstår KIA at du kan køre op til 26,3 km/l. Der er et bagagerum på 427 l, som er 34 liter mere end i f.eks. en Honda HR-V.

Men hvad koster den så? 300.323 kr. hvis du køber den laveste udstyrsmodel med bland andet cruise control, 2 zoners klimaanlæg, sædevarme, og 5″ touchskærm.

Vi tester bilen i februar, så hvis du går og overvejer at investere i en hybrid crossover i løbet af foråret, så vend tilbage om 2 måneder og læs om vores tanker omkring den Sydkoreanske hybrid bil. Anmeldelsen er ude nu, og kan læses her.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Ford afholder ‘Fiesta’ for ny række biler

Previous article

Undersøgelse viser at fartgrænser gør vejene farligere

Next article

Comments

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: