Nyheder

Ny elbil og høje ambitioner fra Henrik Fisker

0

Tilbage i starten af oktober annoncerede Henrik Fisker at han havde startet et nyt bilfirma under navnet Fisker Inc., samt Fisker Nanotech, som skal være producent og leverandør af batterier til Fiskers nye serie af biler.

Siden da har han via sin Twitter givet enkelte hints til hvordan hans nye bil ville se ud, og hvad han ville opnå med sit nye bilmærke.

Nu har han endelig vist designet på bilen frem til offentligheden, og jeg kan ikke beslutte mig for om jeg er fan eller ej. Men om man kan lide designet eller ej, så er det planen at produktionen af bilen, som er blevet døbt EMotion, skal starte inden længe i USA. Og bilen forventes at blivere leveret i sommeren 2017 til køberne.

 

Fisker Inc. EMotioner Side

 

Ifølge Henrik Fisker selv vil EMotion slå alle de nuværende bilerne på markedet for elektriske sedans, og hvis man skal tro på de tal der er blevet annonceret, så er det da også sandt. En tophastighed på lige knap 260 km/t, en rækkevidde på over 640 km, samt de mest high-tech batterier drevet af grafen. Blandt andet rækkevidden er også årsagen til at EMotion måske ser lidt mærkelig ud i manges øjne. Den skal nemlig være så aerodynamisk som muligt, samtidig med at have en rummelig kabine. Dette  er blandt andet opnået med den lave front, den næsten flade forrude, samt en hækspoiler. Derudover er bilen bygget af kulfiber og aluminium for at sænke vægten mest muligt.

 

Fisker Inc. EMotion Butterfly Doors

 

Som udgangspunkt er det her en meget interessant nyhed, og selvom jeg lige skal have lov til at vænne mig til designet, tager jeg gerne en tur bag rattet hvis jeg engang skulle få chancen.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Test: KIA C’eed 1.0 GT-line 2016

Previous article

Vejens indflydelse på vejgreb

Next article

Comments

Skriv en kommentar

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: