Nyheder

Nyhed: Facelift på vej til Peugeot 308 – Se den her!

0

Efter at Pegueot for en måneds tid siden gav os et lille blik ind i det kommende facelift til deres mellemstore bil, Peugeot 308. Nu er de så klar med de fulde detaljer, og udover et nyt look, der matcher den nye Peugeot 3008 og 5008, så er det primært mere effektive motorer og en 8-trins automatisk gearkasse, som ændrer sig.

Indlægget fortsætter under billederne.

Peugeot 308 bliver den første bil fra PSA Gruppen med den helt nye dieselmotor: 1,6-liters BlueHDi  130 S&S. Den erstatter den tidligere BlueHDi 120 S&S, og som navnet indikerer yder den altså 10 hestekræfter mere, og skulle angiveligt bruge 6% mindre brændstof end sin forgænger. På benzinsiden kommer den nye Peugeot 308 med en opdateret version af 1,2-liters PureTech 130 S&S BVM6, som angiveligt skulle bruge 4% mindre brændstof end sin forgænger. Derudover er den også mere miljøvenlig efter implementering af diverse filtre og forbedrede materialer. Hvis du er interesseret i GT-versionen, vil den kunne fås med en 180 hestekræfters dieselmotor med en helt nyt 8-trins automatisk gearkasse, som angiveligt er 7% mere økonomisk end den nuværende 6-trins gearkasse.

Sikkerheds- og køreassistancemæssigt sker der også nogle forbedringer. Udseendet er nemlig ikke det eneste som den nye Peugeot 308 har arvet fra sine større søskende, 3008 og 5008. Samtlige sikkerheds- og køresystemer fra Peugeots SUV’er bliver også tilgængelige i den nye Peugeot 308. Det betyder altså nødbremse, bremseafstandsadvarsel, genkendelse af vejskilte, adaptiv fartpilot, og en hel del mere.

Indlægget fortsætter under billederne.

Er du interesseret i fart, og gerne vil have en hot hatch, så kan du få den nye Peugeot 308 GTi med 270 hestekræfter og en 0-100 km/t tid på blot seks sekunder, et halvt sekund hurtigere end den nye Volkswagen Golf GTi. Motoren er en THP S&S 270, som Peugeot siger kan køre helt op til 16,6 km/l. Peugeot 308 GTi kommer udstyret med 19″ fælger med Michelin PIlot Super Sport dæk, og 380mm røde bremsekalibre foran og 268mm bagved.

Vi har endnu ikke hverken danske priser eller lanceringsmåned, men kan fortælle at den nye Peugoet 308 vil blive produceret på PSA Gruppens fabrik i Sochaux, Frankrig.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Nyhed: Danske priser på Volkswagen Arteon

Previous article

Nyhed: ŠKODA Octavia RS 245 – Sporty og praktisk familieslæde

Next article

Comments

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: