Nyheder

Nyhed: KIA Stonic er endnu en kompakt SUV til SUV-folket

1

Der  sælges lige omkring 1,1 millioner nye biler i det europæiske B-SUV-segment – det vil altså sige SUV’erne i en byvenlig størrelse. Ifølge KIA Danmark svarer det til cirka 7 procent af det samlede bilsalg i Europa. Og salget af de her bykørselsvenlige SUV’er? Ja, det går kun en vej, og det er op ad. Derfor er Citroën ikke de eneste, der vil ind på det ret så lukrative marked – det vil KIA også, og det gør de med deres helt nye KIA Stonic, en såkaldt: “iøjnefaldende og selvsikker kompakt crossover.” I samme segment finder man blandt andet Renault Captur, Nissan Juke og den nye Hyundai Kona.

Den nye KIA Stonic skal bygges i Korea, men er designet i KIAs europæsike design studio, præcis som den helt nye KIA Rio. Det betyder dog også at den i klassisk KIA-stil er en smule konservativ. Som det kan ses på billederne er der lidt få twists med lidt orange farver, rundt omkring, men udover det er den meget stille og rolig. Kabinen er mere eller mindre fuldstændig magen til den man kan finde i en KIA Rio eller Niro. Hvilket som udgangspunkt er en god ting, for KIA kabinerne er et sted hvor jeg, personligt, finder mig godt tilpas. Alt virker som regel som det skal, og tager man prisen i betragtning er kvaliteten bare i orden. Der er blandt andet en touchskærm hvor både Apple CarPlay og Android Auto kommer som standard. Ifølge KIA selv har den nye KIA Stonic klassens bedste skulderplads, samt god benplads og god lofthøjde. Det er desværre ikke noget vi kan bekræfte i og med at vi endnu ikke har målene på bilen. Bagagerummet har en kapacitet på 352 liter, hvilket er nogenlunde tilsvarende til kapaciteten i en Nissan Juke.

Motormæssigt vil den nye KIA Stonic kunne fås med en 1,0-liters T-GDI benzinmotor med turbo, direkte indsprøjtning og en ydelse på 120 hestekræfter. Derudover vil en 1,25-liters og en 1,4-liters benzinmotor med multipoint-indsprøjtning (MPI) også være tilgængelige. Endelig kan man vælge at udstyre sin nye Stonic med en 1,6-liters dieselmotor. Mere får vi ikke at vide før senere på året. KIA Danmark forventer at bilen vil være hos forhandlerne i sidste kvartal af 2017.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Nyhed: Premiere på helt ny Volkswagen Polo

Previous article

Nyhed: Danske priser på 2017 Ford Fiesta

Next article

1 Comment

  1. […] Tidligere på året annoncerede KIA sin nyeste crossover / B-SUV. Den går under navnet KIA Stonic, og vi har nu de danske priser på bilen, som kan købes i de danske KIA forhandlere fra dags dato. […]

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: