Nyheder

Nyhed: Kør på genbrugspladsen med stil i Mercedes X-Klasse

0

Der er ingen tvivl om, at pickup-biler, altså biler med lad bagi, er utroligt populære i store dele af verden – bare ikke lige Europa. Sådan har det i hvert fald længe været, men man begynder så småt at se flere og flere af disse pickup trucks på vejene, også i Danmark. Og det giver måske egentligt ret god mening. For landbrugsfolk, håndværkere, havemænd, surfere og folk der går på jagt, er det bare praktisk at have et lad bagi, fremfor at skulle køre med trailer. Det er en trend som Mercedes har opdaget, og et marked de vil have en bid af, hvilket betyder, at vi allerede fra november kan finde den nye Mercedes X-Klasse hos de danske Mercedes forhandlere.

Mercedes kalder selv den nye X-Klasse for “den første pickup i premiumklassen med alt, hvad det indebærer af både komfort og luksus.” Og mens det tydeligvis er ren og skær marketingsnak, så er det måske noget om det. Mercedes er den første af de bilproducenter, som vi i daglig tale opfatter som en del af premiumsegmentet, der lancerer en pickup truck. Tyskerne har dog ikke turde bevæge sig ud i at bygge deres egen platform, men lånt platformen, som bruges til Nissan Navara, det japanske mærkes pickup. De har dog lavet en række modifikationer, der forhåbentligt gør det klart at man sidder i en Mercedes og ikke i en Nissan.

Indlægget fortsætter under billederne.

Den nye X-Klasse måler 5.340 mm i længden, 1.920 mm i bredden og 1.819 mm i højden, så der er altså ingen tvivl om at det er en stor bil, og den er da også lige et par centimeter længere og bredere end sin søsterbil, Nissan Navara. Overvejer du at investere i den tyske pickup truck, kan du vælge mellem tre varianter, Pure (basisudgave), Progressive (en såkaldt rå model) og Power, som er luksuvarianten. Oven i de forskellige varianter, kan du tilpasse kabinen, så den passer til dig. Mercedes tilbyder nemlig seks forskellige indtræk, hvoraf to er læder, samt tre forskellige interiørlinjer og et, endnu ukendt, antal forskellige versioner af loftsbeklædninger. Eksteriørmæssigt er der mulighed for at vælge mellem ni forskellige farver, og enten 17-, 18- eller 19-tommers fælge. Du kan laste op til 1.000 kilo på ladet, og trække op til 3.500 kilo.

Kort om bilens udstyr. Mercedes hævder at X-Klassen har klassens stærkeste LED-lygter. Derudover kommer den med skivebremser på alle fire hjul, syv airbags, vognbaneassistent og færdselstavleassistent. Derudover kan et 360-graders kamera tilkøbes.

Den nye X-Klasse kan bestilles fra midt i september, enten som X250d med 190 hestekræfter eller X220d med 163 hestekræfter. Priserne bliver tilgængelige samtidig med, at der åbnes for bestilling. Mercedes forventer at de reserverede biler kan leveres til November. Har du brug for lidt flere kræfter, må du vente et lille års tid endnu, for topmodellen X350d 4MATIC med en V6-dieselmotor og 258 hestekræfter, kommer først til Danmark i løbet af sommeren 2018.

Tekniske specifikationer

X-Klassens dimensioner
Længde5340 mm
Bredde1920 mm
Højde1819 mm
Akselafstand3150 mm
Ladlængde1587 mm
Ladbredde1560 mm
Ladhøjde474 mm
Maksimal lastvægt1042 kg
Trækkraft (afhængig af motor)1650–3500 kg

 

Off-road data (se billede her for terminologiforklaring)
Fording depth600 mm
Ground clearanceFront axle 202 mm

Rear axle 221 mm for suspension with raised ground clearance

Angle of approach/departure front/rear28.8°/23.8°

30.1°/25.9° for suspension with raised ground clearance

Maximum tilt49.8°

49° for suspension with raised ground clearance

Ramp breakover angle20.4°

22° for suspension with raised ground clearance

Maximum gradeability100%

 

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Nyhed: Danske priser på KIA Stinger

Previous article

Nyhed: Danske priser på ŠKODA Octavia RS 245

Next article

Comments

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: