Nyheder

Nyhed: Ny KIA Sportage – Se den her!

0

KIA Sportage er den sydkoreanske bilfabrikants helt store cash cow. Den stod, i 2017, for cirka 25% af mærkets samlede salg i Europa. Derfor giver det da også mening at holde liv i bilen, hvorfor KIA i dag har præsenteret en faceliftet udgave med en mild-hybrid dieselvariant, nye teknologier og et opdateret design.

Den nye KIA Sportage, som kan leveres fra 3. kvartal i 2018, kommer altså med KIAs helt nye EcoDynamic+ 48V diesel mild-hybriddrivlinje. Det er kort sagt et 48 volts-batteri, som lader op under kørslen, og slår ind for at hjælpe med blandt andet accelerationer. Det kommer angiveligt til at reducere bilens CO2-udledning med op til 4%. I forbindelse med introduktionen af mild-hybridsystemet, bliver den nye Sportage også udstyret med den mere effektive og mindre forurenende 1,6-liters CRDi-dieselmotor, i stedet for den nuværende 1,7-liters. Motoren kan, alt efter variant, yde enten 115 eller 136 hk og fås med firehjulstræk og 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

På designfronten tæller opdateringerne blandt andet nye kofangere og lygter for og bag. Også aluminiumsfælgene i størrelserne 16-tommer, 17-tommer og 19-tommer har fået et nyt look. Derudover kan man fremadrettet købe bilen i fem nye lakfarver og med forkromede sidepaneler. GT-Line-variaten er også blevet opdateret med detaljer i sort højglans og krom. Også her er aluminiumsfælgene blevet opdateret. Kabinen er blevet udstyret med et nyt rat, en opdateret instrumentenhed og tofarvet indtræk.

Fra den nye model, bliver Sportage nu også udstyret med diverse sikkerhedssystemer, som ses i andre nye KIA-modeller. Det tæller blandt andet intelligent fartpilot, 360-graders kamera, træthedsregistrering og muligheden for et en “rammeløs” 8-tommers touchskærm til infotainmentsystemet.

Kilde: KIA Danmark

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

8 trin til en sæsonklar og sikker campingvogn

Previous article

Nyhed: Danske priser på ny Audi A6

Next article

Comments

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up