Nyheder

Nyhed: ŠKODA Octavia RS 245 – Sporty og praktisk familieslæde

1

Tidligere på året skrev vi om et facelift til ŠKODAs mest populære bil, Octavia’en. Nu er den så på banen igen, om end det er i en lidt anden udgave. ŠKODA har nemlig lige offentliggjort den splinternye ŠKODA Octavia RS 245, sportsudgaven af den ellers ret konservative Octavia. Den nye ŠKODA Octavia RS 245 er udstyret med en 2,0-liters turboladet TSI benzin motor, som har 245 PS (cirka 241 hestekræfter). Den kommer i to versioner, sedan og Combi (stationcar på ŠKODA-sprog), som går fra 0-100 km/t på henholdsvis 6,6 og 6,7 sekunder – og så er tophastigheden elektronisk begrænset til 250 km/t.

Udover ganske udemærkede performance-tal, byder den kraftfulde Octavia også på en del af de fornuftige træk, som man typisk forbinder med ŠKODA, heriblandt et bagagerum på 590 liter i sedan’en og 610 liter i Combi’en – folder du bagsæderne ned bliver det til henholdsvis 1.580 og 1.740 liter. Derudover er Octavia RS 245’eren opgivet til at køre 15,6 km/l, når du udstyrer den med en 7-trins automatisk DSG gearkasse. Vil du i stedet have bilen som manuel, må du nøjes med at køre 15,1 km/l. Sikkerhedsmæssigt kommer bilen som standard med nødbremse ved bykørsel, 9 airbags og dæktryksovervågning. Derudover kan diverse udstyr, såsom blind vinkelssensor, adaptiv fartpilot, vejbaneassistent, skiltegenkendelse og parkeringsassisten, tilkøbes som ekstraudstyr. Bilen er bygget på samme platform som sin forgænger, der i 2013 fik 5 stjerner i Euro NCAP-sikkerhedstest, og det kan forventes, at den ville klare sig lige så godt i en tilsvarende test i dag.

Der er endnu ingen oplysninger om hvornår den nye Octavia RS 245 kan findes i forhandlerne, eller om det danske marked er stort nok til at få æren af at have sportsvarianten af den ellers populære familiebil stående hos ŠKODA forhandlerne. Når vi ved mere sørger vi for at opdatere indlægget – indtil da må I nøjes med pressebilleder og pressesnak for nu.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Nyhed: Facelift på vej til Peugeot 308 – Se den her!

Previous article

Nyhed: Ny Porsche 911 GT2 RS med 640+ HK

Next article

1 Comment

  1. […] skrev tidligere på sommeren om den hurtigste ŠKODA Octavia nogensinde. Den går under navnet Octavia RS 245, hvilket betyder, at den har 245 hestekræfter. En […]

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: