Nyheder

Nyhed: Volvo tror på en elektrisk fremtid

1

Volvo får mange til at tænke på sikre biler og herregårdsvogn, men fremadrettet skal vi også forbinde det svenske bilmærke med el- og hybridbiler. På en pressekonference i starten af juli gjorde Volvo det klart at de tror på en fremtid uden forbrændingsmotoren. Fra 2019 af vil hver eneste nye Volvo, der bliver lanceret nemlig komme med en elektrisk motor. Det er endnu ikke en fuldstændig dødserklæring til forbrændingsmotoren, men alle modeller kommer altså til at få hjælp fra en elektrisk motor i varierende grader. For eksempel som teknologien i hybrid-crossoveren KIA Niro. Udover alle de nye hybridbiler, vil der mellem 2019 og 2021 komme fem udelukkende elektriske modeller fra Volvo, tre af disse bliver almindelige Volvo-biler, og de resterende to bliver af mærket Polestar, som er Volvos performance-biler (i samme stil som BMW M, Mercedes AMG og Audi RS).  Vi ved endnu ikke noget om disse modeller, men kan fortælle at de sammen med de forskellige hybrid versioner af Volvos resterende biler, gør det svenske bilmærke til en af de største (delvist) elektriske bilproducenter. Håkan Samuelsson, direktør for Volvo, fortæller blandt andet, at der er høje forventninger til det udvidede sortiment af biler: “This announcement marks the end of the solely combustion engine-powered car. Volvo Cars has stated that it plans to have sold a total of 1m electrified cars by 2025. When we said it we meant it. This is how we are going to do it.” Svenskerne er altså sikre på at de har solgt én million el- / hybridbiler i løbet af de næste 8 år.

Se Volvos egen video vedrørende deres skift til en elektrisk fremtid nedenfor.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Nyhed: Salget af Toyota Yaris GRMN starter i juli

Previous article

Nyhed: Aston Martin Valkyrie – Se den vilde bil her!

Next article

1 Comment

  1. […] Polestars første rene elektriske bil, og også den første bil, der kommer i masseproduktion. Fremadrettet, vil Polestar holde sig til udelukkende at producere 100% elektriske biler, hvorfor Polestar 2 bliver interessant. Således, at vi kan se, hvad vi kan forvente af det svenske […]

Leave a Reply

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: