Tre faldgruber du skal være opmærksom på ved flexleasing

I denne artikel vil vi gennemgå tre faldgruber, som du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at gøre brug af flexleasing. Hvis du ønsker en bil, der har en markedspris til over 300.000 kr., så kan der være store besparelser ved at benytte flexleasing. Med flexleasing skal du ikke betale den fulde registreringsafgift på 150% på én gang, når bilen indregistreres, men betalingen deles derimod op. Dette giver en række fordele såsom; mindre kapitalbinding, billigere forsikring og mindre værditab. Med flexleasing skal du altså betale registreringsafgiften i månedlige rater i leasingperioden. Der findes tre forskellige satser, hvilken sats den specifikke bil skal takseres efter er afhængig af bilens registreringsdato.  Hvis bilen er maksimalt tre måneder gammel er satsen 2% af den totale afgift. Hvis bilen er mellem tre og 36 måneder, er satsen 1% af den totale afgift, og hvis bilen er over 36 måneder gammel, så er satsen 0,5% af den totale afgift. Der findes som udgangspunkt to forskellige former for leasingkontrakter; operationel leasing og finansiel leasing. En flexleasing kontrakt er som regel den sidstnævnte, altså finansiel leasing. Nedenfor vil du kunne finde tre gode råd, der kan hjælpe dig til at undgå nogle af de faldgruber, der kan være ved flexleasing.

1. Sikre dig selv for reparationer, service eller andre uforudsete udgifter

En finansiel leasingkontrakt dækker som udgangspunkt ikke service, reparationer, dækskifte osv. Alle disse udgifter skal leasingtager selv betale, hvis der er behov for dette. Hvis bilen lige pludselig får behov for en helt ny motor, så er det leasingtager, der skal betale for denne reparation, hvilket kan blive en omkostningstung omgang. Nogle leasingselskaber tilbyder at varetage alle reparationer, service osv. for en ekstra månedlig ydelse, så leasingtager er sikret mod uforudsete udgifter.

2. Er restværdien i leasingkontrakten realistisk?

Når man skal vurdere om leasingkontrakten er god, kigger man som regel på den månedlige leasingydelse og engangsydelsen som det første. Udover disse to oplysninger bør du også være opmærksom på restværdien i leasingkontrakten. Restværdien er det beløb, som bilen forventes at være værd, når leasingperioden er slut. Hvis denne restværdi ikke er realistisk, kan leasingtager risikere en efterregning. Eksempelvis kunne det være en leasingkontrakt, hvor leasingselskabet vurderer restværdien i leasingkontrakten til 250.000 kr., og efter leasingperioden er slut er markedsprisen på bilen kun 200.000 kr. I dette tilfælde ville leasingtager risikere at skulle betale differencen mellem restværdien og den reelle markedsværdi – Leasingtager får, i eksemplet, derfor en ekstra regning på 50.000 kr. efter endt leasingperiode. Nogle leasingselskaber tilbyder en ekstra service, hvor de står inde for den restværdi, der er angivet i leasingkontrakten. Tilvælger man sådan en aftale, er leasingtager sikret og risikere dermed ikke, at få en ekstra regning, når leasingperioden er slut.

3. Leasingtager skal anvise bilen til en tredje part, når leasingperioden er slut

Når leasingperioden er slut, skal leasingtager henvise leasingbilen til en tredjepart eller købe den selv. I nogle tilfælde kan det være vanskeligt, at finde en køber, især til dyrere biler til over 300.000 kr. Derfor bliver langt de fleste leasingbiler solgt til udlandet, til en bilforhandler eller et leasingselskab. Nogle leasingselskaber tilbyder som en ekstra service, at overtage bilen når leasingperioden er slut til den restværdi, der står i leasingkontrakten.

Er der styr på disse tre ting, så kan der være mange penge at spare ved flexleasing

Har du læst denne artikel, og er du opmærksom på de faldgruber, der nævnes, så kan der være mange penge at spare ved flexleasing fremfor traditionel køb af bil. Der er specielt store besparelser at hente ved brug af flexleasing af biler med en markedspris på over 300.000 kr. De nævnte faldgruber kan man hovedsagligt betale sig ud af, hvorved man eliminere de bekymringer, der kan være forbundet til flexleasing. Man kan derfor fremadrettet flexlease sin bil uden bekymringer.

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Goleaseit.dk & Synafbil.dk

Exit mobile version