Det LøseNyheder

Verdens hurtigste bil: Koenigsegg Agera RS

1

Det er ikke meget mere end en måned siden, at svenske Koenigsegg lagde navn til overskrifter i hele verden, da de slog Bugatti Chirons 0-400-0 km/t rekord. Det gav angiveligt bilproducenten mod på mere, så i lørdags (4/11/17) lukkede de 17 kilometers motorvej i den amerikanske stat Nevada, for at forsøge at slå den daværende hastighedsrekord for biler godkendt til gadekørsel på 435,3 km/t, sat af Hennesey Venom.

Rekordforsøget blev lavet som et gennemsnit af to kørsler midt i den nevadiske ørken. De to kørsler foregik på det samme stykke vej, i hver sin retning, for at tage højde for vejgreb, vind og vejr. Gennemsnittet blev 447,0 km/t, altså en topfart på cirka 12 km/t mere end den hidtidige rekord.  Længere nede i indlægget vil man kunne finde en video, hvor bilen opnår en hastighed på intet mindre end 457 km/t.

Vi ved desværre endnu ikke så meget mere om denne rekord, men der er ingen tvivl om, at Christian von Koenigsegg har haft et godt efterår, med to store rekorder. Se hvordan han smiler på billedet ovenfor (manden i den grønne trøje).

Koenigsegg har sammensat en lille video, hvor man kan se lidt stemningsbilleder, samt kørslerne på dagen. Hvis du har et par minutter til overs, vil vi råde dig til at se videoen nedenfor. Det er nærmest hypnotiserende at se de hvide streger flyve forbi, når bilen kommer længere og længere over 400 km/t. Topfarten nås lige omkring 1:50.

OBS: Øverste billede i indlægget er fra rekordforsøget i oktober.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Nyhed: Danske priser på KIA Stonic

Previous article

Test: SEAT Ibiza Xcellence 1.0 TSI 2018

Next article

1 Comment

  1. […] kunne runde de eftertragtede 300 MPH eller 482 km/t. Det lyder måske ikke helt urealistisk med Koenigsegg seneste rekord på 447 km/t. Men lidt dybdegående journalistik fra amerikanske Jalopnik viser, at det måske i virkeligheden […]

Skriv en kommentar

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: