Nyttig VidenSponsoreret

Hvorfor skal min bil til bilsyn?

0

Dette indlæg indeholder betalte links.

For at øge trafiksikkerheden i Danmark, er det lovpligtigt at alle biler skal synes regelmæssigt af en autoriseret synskyndig, der kan vurdere, om bilerne er forsvarlige at køre. Står du som ejer af en indregistreret bil, vil du derfor modtage en indkaldelse til bilsyn hver andet år.

Til et bilsyn bliver der tjekket op på en lang række vigtige dele af din bil. Det tæller blandt andet bilens bremser, lygter, dæk, horn, kobling, reflekser, udstødning, motor, oliebeholder og meget mere. Er der kritiske mangler ved disse, kan det resultere i et kørselsforbud med øjeblikkelig virkning, hvilket vil sige, at din bil ikke må køre, før den har været til omsyn og er blevet godkendt. Er manglerne mindre kritiske, skal bilen fortsat til omsyn, men du må gerne køre i den i mellemtiden.

Er det tid til at skifte bilen ud med en ny? Se vores anmeldelser af nye biler her.

Indkaldelsen vil komme 8 uger før fristen for bilsynet, og det er vigtigt, at du overholder denne frist. Får du ikke kørt din bil til bilsyn inden fristens udløb, kan du forvente at modtage en bøde på 2.000 kroner. Du kan, undtagelsesvist, få fristen for bilsyn udsat, hvis du kan dokumentere at din bil er stjålet.

Hvor kan man få sin bil synet?

Der er adskillige autoriserede synshaller rundt omkring i Danmark. Ofte, vil din lokale mekaniker kunne klare synet for dig – og hvis ikke, kender vedkommende med garanti et sted, der kan udføre et bilsyn.

Bor du i eller omkring Aalborg, kan du blandt andet overveje at få din bil synet hos Bilsyn Vodskov. De hjælper ikke bare med bilsyn, men afholder også spændende events, som eksempelvis gør dig klogere på vinterklargøring af din motorcykel og sommerklargøring af din campingvogn. Derudover, kan synshallen også lejes til arrangementer – her kan man give det en lærerig twist, ved eksempelvis at gøre gæsterne klogere på, hvordan de kan tjekke bilens dæktryk, hvordan de kan gøre bilen klar til syn og lignende.

Og så har de i øvrigt også en pølsevogn, der serverer alt fra hotdogs til bøfsandwiches.

Joachim Skovgaard
Indehaver og stifter af Bilbloggen.dk. Startede med at skrive om biler tilbage i sommeren 2016, og studerer i dag på SDU i Kolding. Har siden november 2019 været ansat som studentermedhjælper i Nic. Christiansen Gruppens online-afdeling. En virksomhed, der importerer og sælger en række bilmærker. Indholdet på Bilbloggen.dk er dog uanfægtet af denne ansættelse, og er fortsat udelukkende et udtryk for mine egne holdninger.

Test: Volvo V90 T8 Plug-in hybrid 2020

Previous article

Test: KIA Sportage MHEV GT-Line 2019

Next article

Comments

Skriv en kommentar

Popular Posts

Login/Sign up
%d bloggers like this: